F1

Szahíri Nagydíj - Pérez győzött, nincs Mercedes az első háromban

A 30 éves Péreznek ez volt pályafutása 190. F1-es versenye és az első futamgyőzelme.

2020.12.06 19:15MTI

Sergio Pérez, a Racing Point mexikói versenyzője nyerte vasárnap Bahreinben a Forma-1-es Szahíri Nagydíjat, amelyen a világbajnok Mercedes istálló egyik versenyautója sem végzett az első három között.

A 30 éves Péreznek ez volt pályafutása 190. F1-es versenye és az első futamgyőzelme.

A mexikói pilóta mögött Esteban Ocon, a Renault francia versenyzője végzett másodikként, míg a másik Racing Pointot vezető kanadai Lance Stroll harmadikként.

A koronavírusos hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont helyettesítő George Russell egy defekt miatt kilencedik lett a Mercedesszel, csapattársa, a finn Valtteri Bottas pedig nyolcadikként zárt.

A világbajnoki idény jövő hétvégén, Abu-Dzabiban zárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.