szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jövőre is gondolt a Salzburg, amikor szerződtették a magyar tehetséget.

Ahogy közelítünk az átigazolási időszak felé, egyre gyakrabban kerül szóba Szoboszlai Dominik lehetséges távozása az osztrák Red Bull Salzburg csapatától. A magyar támadó középpályás iránt a hírek szerint érdeklődik a Milan, a Tottenham, az Atletico Madrid és a Real Madrid is. A játékos kivásárlási ára a szerződése szerint 25 millió euró, de az átigazolási ügyekben mérvadó transfermarkt.de is ennyire taksálja a 20 éves játékost.

A The Athletic úgy tudja, hogy Szoboszlai szerződésében a kivásárlási áron kívül szerepel még egy passzus, amely szerint a játékos leendő klubjának a 25 millió eurót egy összegben kell kifizetnie és két héten belül. Arról is beszámolt a lap, hogy úgy adnák a középpályás játékjogát, hogy továbbértékesítés esetén 20 százalék jár a Red Bullnak az összegből. Magyarán: ha Szoboszlai új klubja kapna egy visszautasíthatatlan ajánlatot (mindegy mikor) és eladná a középpályást, akkor az összeg egyötöde az osztrák klubnak jár.

A lap szerint Szoboszlai Dominiknek december 15-ig kell jeleznie a távozási szándékát, a jelenlegi klubja pedig szilveszterig várja az ajánlatokat.