szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Négy csoportban értek véget a küzdelmek a Bajnokok Ligájában kedd este.

Miközben a Dinamo Kijev a csoport harmadik helyéért, azaz az Európa Liga-folytatásért rendezett meccsen 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost, a G csoport másik meccsén a két biztos továbbjutó, a Barcelona és a Juventus a csoportgyőzelemért játszott. A Juventus úgy indult neki a meccsnek, hogy legalább három góllal (vagy kettővel, de minimum hármat lőve) kellene nyernie, és gyorsan el is ment kettővel, majd a második félidő elején beállította a 0-3-as végeredményt.

Az E csoportban a Chelsea és a Sevilla továbbjutása biztos volt már a játéknap előtt, ahogy a Krasznodar harmadik és a Rennes negyedik helye is. Ott Chelsea-Krasznodar 1-1 és Rennes-Sevilla 1-3 volt a két végeredmény.

Az F csoport második helyéről döntő meccsén a Lazio kétszer vezetett, a Brugge kétszer egyenlített, így lett 2-2, a másik párosításban pedig a Dortmund az utolsó 25 percben fordított Oroszországban, Zenit Szentpétervár-Borussia Dortmund 1-2, így a Dortmund és a Lazio jutott tovább, a Brugge folytatja az EL-ben.

A H csoportban a Manchester United, a Paris Saint-Germain és az RB Leipzig 9-9 ponttal állt a forduló előtt. Lipcsében óriási meglepetésre a hazaiak már 3-0-ra is vezettek a Manchester United ellen, és az angolok ugyan visszajöttek, de csak 3-2-ig, így csak az EL-ben folytathatják. A Paris Saint-Germain-Basaksehir meccs félbeszakadt negyedóra játék után, a francia tudósítások szerint azért, mert amikor a vendégcsapat másodedzőjét egy reklamálás miatt elküldték a kispadról, a román negyedik játékvezető rasszista megjegyzést tett rá. Sokáig vitatkoztak azon, hogy románul rasszizmus-e feketének nevezni valakit - a Le Monde szerint a legvalószínűbb az, hogy szerdán folytatják a meccset, más játékvezetőkkel.