szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az F1-es idényzáró második szabadedzésén élt át forró pillanatokat a finn versenyző.

Kigyulladt a Ferrari-motoros Alfa Romeo Kimi Räikkönen alatt az Abu Dzabi Nagydíj második gyakorlásán. A veterán finn versenyző, amilyen gyorsan csak tudott, lehúzódott a pályáról, és várta, hogy megérkezzenek a pályamunkások az oltókészülékekkel. Az egyikük hamarosan meg is kezdte az oltást, ám Räikkönen az esetről készült felvételek tanúsága szerint nem volt maradéktalanul elégedett a munkájával: nemes egyszerűséggel kivette a kezéből a porral oltót, és maga is befújt ide-oda a versenyautó hátuljában, hogy biztosan elaludjanak a lángok.

A mostani az utolsó versenyhétvége az F1-es szezonban, amelyre visszatér az előző futamot, a Szahíri Nagydíjat koronavírus-fertőzése miatt kihagyott, immár hétszeres világbajnok Mercedes-pilóta, Lewis Hamilton.

Nem indul viszont Romain Grosjean, aki két hete rémisztő balesetet szenvedett a Bahreini GP-n, amelynek során mindkét keze megégett. A francia versenyzőnek nincs szerződése a következő évre, ezért pályafutása feltehetően utolsó nagydíját különleges, a gyerekei által tervezett sisakban tervezte teljesíteni. A sérülései azonban nem tették lehetővé, hogy rajthoz álljon.