Az erős ügyfélhitelesítés néhány másodperccel hosszabbítja meg az online vásárlást

online vásárlás bankkártya hitelkártya
Vágólapra másolva!
Internetes bankkártyás vásárláskor az uniós jogszabályokkal összhangban 2021. január elsejétől minden hitelintézetnek be kell vezetnie az erős ügyfélhitelesítést - hívta fel a figyelmet a Takarékbank közleményében, megjegyezve: mindez pár másodperccel hosszabbítja meg a vásárlást.
Vágólapra másolva!

A Takarékbank ügyfeleinek januártól az internetes bankkártyás vásárlások többségénél meg kell adniuk egy díjmentes SMS-ben kapott, egyszer használatos kódot és egy állandó négyszámjegyű jelszót (internetes PIN - iPIN). Ezek nélkül nem tudják jóváhagyni a bankkártyás fizetést.

A két kód használata csupán pár másodperccel hosszabbítja meg a vásárlást, viszont használatával az biztonságosabbá válik.

Az iPIN kezdeti jelszót a szolgáltatás indulásáig a bank bocsátja a kártyabirtokosok rendelkezésére. Ezt a kezdeti jelszót a bevezetést követően 2021. március 31-ig meg kell változtatniuk az ügyfeleknek a bankkártyájuk segítségével bármely Takarékbank ATM-en keresztül. Az internetes bankkártyás fizetéshez szükséges másik azonosítót, az egyszer használatos kódot minden egyes vásárláskor külön küldi meg a bank az ügyfél által megadott mobiltelefonszámra.

Januártól sokkal biztonságosabban vásárolhatunk majd az interneten a jelenlegi bankkártyáinkkal az Európai Unió területén bejegyzett webshopokban Forrás: Shutterstock

Ha valaki eddig nem adta meg mobilszámát a banknak, vagy korábban megadott elérhetőségében változás történt, akkor

a telefonos ügyfélszolgálaton, VideoBankon keresztül vagy bármely Takarékbank fiókban meg kell adnia vagy frissítenie kell a számát ahhoz, hogy januártól az interneten továbbra is tudjon bankkártyával fizetni.

Az ügyfeleknek a Takarékbank ATM-jeinek többségén is lehetőségük van telefonszámuk aktualizálására készpénzfelvétel során.

Lehet olyan, az Európai Unión belül működő kereskedő, aki nem hitelesített online fizetési rendszert használ. Ilyenkor a Takarékbank ügyfeleinek jogszabályi elvárás miatt egy összegben 9 ezer forintig, egymást követően 30 ezer forintig van lehetőségük az internetes bankkártyás vásárlásra.