Amerikai elnökválasztás

Trump egyik szövetségese is gratulált Bidennek

Jair Bolsonaro brazil elnök, Donald Trump amerikai elnök egyik legjelentősebb latin-amerikai szövetségese is gratulált kedden Joe Biden megválasztott elnöknek az elnökválasztási győzelméhez.

2020.12.16 08:50MTI

"Üdvözletem és legjobb kívánságaimat küldöm Joe Biden elnöknek, abban a reményben, hogy az Egyesült Államok a továbbiakban is a bátrak hazája és a szabadok földje marad" - áll abban az üzenetben, amelyet a brazil külügyminisztérium honlapján tettek közzé.

Bolsonaro a világ legfejletteb és legjelentősebb feltörekvő országait, valamint az Európai Uniót is tömörítő G20-csoport tagjai közül utolsóként gratulált Bidennek a választási győzelemhez.

"Készen állok együtt dolgozni Önnel, hogy tovább építsük az Egyesült Államok és Brazília szövetségét, óvjuk a szuverenitást, a demokráciát és a szabadságot szerte a világban" - írta Bolsonaro Bidennek, akit formálisan hétfőn választott meg az Egyesült Államok 46. elnökévé az elektori kollégium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.