Koronavírus

Egy délután alatt beteltek a helyek a fővárosi önkormányzat lakossági szűrésére

Már csütörtökön megvizsgálják, hogyan tudnák a tesztkapacitást növelni, hogy minél több budapesti lakosnak biztosíthassák az ingyenes tesztelési lehetőséget.

2020.12.16 20:23MTI

Egy délután alatt beteltek a helyek a fővárosi önkormányzat lakossági koronavírus-szűrésére - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

Emlékeztettek, hogy december 19-e és 23-a között négy helyszínen teszteli a főváros az önkéntesen jelentkező budapesti polgárokat 5000 antigén gyorsteszttel, amire a jelentkezés szerda koradélután nyílt meg.

"Az érdeklődés óriási volt, a helyek mindössze egy délután alatt beteltek. Ebből is látszik, hogy mekkora igény és mekkora szükség lenne egy mindenkire kiterjedő, országos tesztelésre, amire a fővárosnak nincs lehetősége, a kormánynak azonban lenne" - hangsúlyozták.

Hozzátették, hogy bár nem a főváros feladata a tesztelés, mégis a kapacitásaikhoz mérten igyekeznek mindent megtenni a járvány terjedésének megfékezéséért.

Ezért már holnap megvizsgálják, hogyan tudnák a tesztkapacitást növelni, hogy minél több budapesti lakosnak biztosíthassák az ingyenes tesztelési lehetőséget - olvasható a közle

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.