Az USA-ban jövőre önvezető autók is szállíthatnak majd házhoz

Walmart, üzlet, bolt, kiskereskedelmi cég
(FILES) In this file photo taken on August 18, 2020 a Walmart logo is seen outside a store in Washington, DC. - Walmart reported another strong quarter on November 17, 2020, pivoting during the coronavirus pandemic, with more consumers shifting to e-commerce and shopping less frequently but with bigger orders.Net income came in at $5.1 billion, up 56.2 percent from the year-ago period, following a 5.2 percent increase in sales to $134.7 billion in the quarter ending October 31, easily topping analyst estimates. (Photo by NICHOLAS KAMM / AFP)
Vágólapra másolva!
A Walmart 2019-ben kezdett el dolgozni a Gatik nevű céggel, hogy önvezető teherautókat teszteljenek Bentonville és Arkansas között. A próbálkozások annyira sikeresek voltak, hogy több mint 112 ezer kilométert tettek meg a járművek, bár a biztonság érdekében egy sofőr végig figyelemmel kísérte az utakat. Ennek köszönhetően a két vállalat elhatározta, hogy 2021-ben már emberi felügyelet nélkül fognak üzemelni a járművek.
Vágólapra másolva!

A két vállalat a nagy elhatározás mellett, hogy teljesen önvezető teherautókat fognak használni, jövőre terjeszkedni is szeretne. Az önvezető járművek 32 kilométeres útvonalon fognak haladni New Orleans és Metairie között, Louisiana államban. A termékeket a teherautók a Walmart áruházaiból olyan helyszínekre fogja szállítani, ahol a vásárlók könnyen át tudják venni a megrendeléseiket. Elsősorban ezeken az új útvonalakon emberi vezetők fogják felügyelni a tesztutakat.

Illusztráció Forrás: Walmart

A Gatik cég hatalmas mérföldkőhöz érkezett, hiszen egyike lehet azoknak a vállalatoknak, amelyek önvezető járműveikkel automatizált útvonalat tudnak kiépíteni.

A Walmart egy ideje már kitűzte célul, hogy vezető nélküli teherautókat fog használni a jövőben, így több olyan céggel dolgozik aktívan együtt - Waymo, Ford, Cruise, Nuro, Udelv, Baidu és Pastmates - amelyekkel ez megvalósulhat. Fontos megemlíteni, hogy egy olyan hatalmas áruházlánc számára, mint a Walmart, az egyik legfontosabb mozzanata a szolgáltatásnak a szállítás, hogy kiszolgálhassa a vásárlók igényeit.