Kesztyűt dob a Ford a Teslának

Ford Mustang Mach-E
Vágólapra másolva!
Az új elektromos Mustang a Ford 11 milliárd dolláros befektetésének része, mellyel a 2022-es elektromos átállást célozta meg. A Ford arra számít, hogy 2022 végére az eladott autónak a felében lesznek hibrid és elektromos hajtásláncok.
Vágólapra másolva!

A Tesla kihívójának szánja a Ford a Mustang Mach E-t, ami nem egy benzinfaló sportkocsi, hanem egy elektromos terepkupé sok lóerővel és nagy hatótávval. A mérnökök a Tesla Y-ból, iPhone-ból és Netflixből is merítettek ihletet az autó tervezésekor.

A Ford autók mostanáig nem a dizájnról voltak híresek, viszont az új modellel megpróbálnak a Tesla nyomába eredni.

A vásárlói célközönség számukra azonban nem a Tesla vásárlók köre, hanem azon embereké, akik vágynának egy Teslára mégsincs nekik. Így a Ford egy jó alternatívát kínál számukra. Az ár, a teljesítmény és különböző technológiák egyértelműen összehasonlíthatóak lesznek a Tesla Y modelljével, azonban az autó nem annyira high-tech, sokkal inkább emlékezet hagyományos, megszokott autóra.

Ford Mustang Mach-E Forrás: Ford

A Ford elektromos autó részlegének globális igazgatója szerint az előrendelések 65 százaléka teljesen új vásárlóktól származott, tehát az olyan vásárlók figyelmét is felkeltette az autók, akik eddig nem Fordot vásároltak.

Ford Mustang Mach-E Forrás: Ford

A vállalat malmára hajtja továbbá a vizet az elektromos autók vásárlása után járó 7500 dolláros adójóváírás, mely keretet a Tesla és General Motors már kimerítette. Így az alapfelszereltségű Mustang Mach E 44 ezer dollár helyett csupán 36,5 ezer dollárba fog kerülni, míg a Tesla Y modellje 50 ezer dollárnál kezdődik.