Nézze meg a világ 10 legkülönlegesebb szállodáját! - fotók

A 10 legkülönlegesebb hotel
GIRAFFE MANOR, KENYA
Vágólapra másolva!
Egy kalandokat kereső és különleges izgalmakra vágyó utazónak sokszor unalmas lehet, ha egy konvencionális szállodában kell megszállnia útja során. Bár 2020 a koronavírus-járvány miatt nem az utazás éve, de ettől függetlenül a világ több pontján működnek olyan hotelek, amelyek semmi máshoz sem fogható extra élményeket kínálnak az ilyen turisták számára. Közülük a theluxurytravelexpert.com segítségével bemutatjuk a tíz legextrémebb szálláshelyet.
Vágólapra másolva!

Képgalériánkat a bemutatott szálláshelyekről, az itt látható számozással, a cikk közepén találja!

10. Jumbo Stay, Svédország

Egy 1976-os, az üzemeltetésből kivezetett Boeing 747- 212B repülőgép pilótafülkéjét alakították át szállodai szobává. A gép kezdetben a Singapore Airlines szolgálatában állt, végül a legendás amerikai légitársaságnál, a PanAmnél fejezte be a pályafutását. A hotellé alakított gép stílusosan a stockholmi Arlanda repülőtéren várja vendégeit.

9. Giraffe Manor, Kenya

Ezt az exkluzív butikhotelt a kenyai főváros, Nairobi egyik ikonikus épületében alakították ki, amely az
1930-as éveket idézi, azt az időszakot, amikor először érkeztek ide európaiak szafarikra. Homlokzatának, elegáns belső kialakításának és virágzó zöld kertjeinek köszönhetően a látogatók a Távol Afrikától című film díszletei között érezhetik magukat. A legnagyobb attrakciót azonban azok a zsiráfok jelentik, amelyek az ablakokon benyújtva nyakukat mintegy arra kérik a szállóvendégeket, hogy adjanak nekik finom falatokat és simogassák őket.

8. Treehotel, Svédország

Svéd idegenforgalmi szakemberek és építészek felismerték az abban rejlő a lehetőséget, amit egy csodálatos erdő és környezete kínál egy nem mindennapi szálloda létesítéséhez. Ebből az ötletből kiindulva Harads közelében létrehozták a Treehotelt, amelynek szobái 4-6 méterrel a föld felett, a fák ágai között helyezkednek el. A különleges építmény első számú érdekességét a Mirrorcube (azaz: tükörkocka) apartman jelenti, amelynek falain visszatükröződik az épületet körülölelő fák látványa. Ráadásul mindenhonnan fantasztikus panoráma nyílik a közelben elhaladó Lule folyóra és völgyére.

7. Sun Cruise Resort, Dél-Korea

A Jeongdongjin tengerparton megálmodott hotelből élvezhető a legszebb naplemente egész Dél-Koreában, ezért nem csoda, ha ez az ország leghíresebb turisztikai látványosságainak egyike. Ezt a különleges architektúrájú, tengerjáró hajót formázó szállodát egy sziklanyúlvány tetején építették fel. Kétszáztizenegy szoba található benne, nyugati és koreai stílusú éttermekkel, valamint egy sós vízű úszómedencével. Aki itt száll meg, úgy érezheti magát, mint akár egy tengeri utazáson, ahol viszont a tengeri betegség megúszható.

A képre kattintva tekintse meg galériánkat!

6. Conrad Rangali Island, Maldív-szigetek

Aki ebben a fantasztikus szállodában száll meg, az – szinte szó szoros értelmében – elmerülhet a tenger világában. Az Indiai-óceánban fekvő szigetcsoport partjainál kialakított szállodában olyan élményeket szerezhet, ami korábban csak a búvároknak adatott meg. Az 5 méterrel a tengerszint alatt létrehozott kétszintes, üvegfalú akváriumban a szállóvendégek feje felett kavarog az óceán színpompás élővilága.

5. Costa Verde, Costa Rica

A Costa Verde egy tengerparti sávban elterülő esőerdőben várja a vendégeket a Manule Antonio Nemzeti Park fáinak sűrűn burjánzó lombkoronái között, pazar rálátással a Csendes-óceánra. A hotel építészetileg egészen különleges konstrukció, hiszen egy 1965-ben gyártott Boeing 727-es repülőgépet alakítottak át belülről, amely korábban a South Africa Air, majd a kolumbiai Avianca Airlines szolgálatában állt. Az egész szerkezet olyan, mintha a gép éppen az adott pillanatban bukkanna elő a dús lombok közül, lakóinak pedig olyan érzést kínál, mintha egy repülőút részesei lennének.

4. Palacio de Sal, Bolívia

A hotel a Salar de Uyuni, a világ legnagyobb kiterjedésű és egyben legmagasabban fekvő felszíni sómezejének szélén fekszik, semmi mással össze nem hasonlítható természeti környezetben. Igazi különlegességét mégis az adja, hogy a falaktól kezdve a berendezésen keresztül a tetőig teljes egészében sóból épült. A szálloda Juan Quesada Valda fantasztikus ötlete nyomán jött létre 1998-ban, aki úttörő szerepet játszott abban, hogy sóból épült hotelek jöjjenek létre a világ más pontjain is.

3. Icehotel, Svédország

Ez a világ első jégből és hóból épített szállodája, amely az északi sarkkörtől 200 kilométerre északra fekvő Jukkasjärviban működik. Az 1989-ben átadott hotel 150 fűtés nélküli, és ugyanennyi fűtött szobával rendelkezik. Előbbiek belső kialakítása és az ágyak jégből készültek, amelyeken egy hőtárolós hálózsákban lehet aludni. A létesítmény egy szintén jégből épített templomot, bárt, jégszobrász stúdiót, oszlopcsarnokot, emellett két fűtött éttermet, szállodai hallt, négy rendezvénytermet és fantasztikus „fagyos" táborhelyeket kínál.

2. No Man's Fort, Egyesült Királyság

Ez az erődítményből átalakított szálloda egykor egy, az ellenséges támadások ellen kialakított, háromrészes védelmi vonal egyik tagja volt a Wight-szigetet a brit partoktól elválasztó tengerszorosban, Portsmouth közelében. Különleges érzés, egyfajta furcsa borzongás keríti a hatalmába a látogatót, ha a szárazföld felől az egykori erődítmény felé hajózva megpillantjuk annak körvonalait, amely ma már egy egyedülálló szállodaként működik 22 luxusapartmannal és szobával.

1. Hotel Marques de Riscal, Spanyolország

A hírneves építész, Frank Gehry által tervezett, 2006-ban átadott hotel igazi mestermunka. Az egyedülálló design, a kivételes művészi megoldások, a helyi gasztronómia, a bor és a középkori Elciego városka együttesen egészen kivételes kikapcsolódási lehetőséget kínál. A ferde falak, a szabálytalan alakú ablakok, a néhol szinte katedrálisokat idéző belmagasságú szobák összességében olyan hatást gyakorolnak a turistákra, mintha egy igazi műalkotás falai között szállnának meg.