Hirdetés

4K-s monitorral bővül az ASUS TUF termékcsaládja

Az AMD FreeSync technológiával meghitt viszonyt ápoló, 28 hüvelykes modellt valószínűleg a Sony, a Microsoft és a Nintendo üdvöskéihez szánja a tajvani óriás.

Az ASUS TUF márkaneve alatt játékosoknak szóló perifériák/hardverek szoktak érkezni, ezért egy kicsit értetlenül állunk a gyártó TUF Gaming VG289Q1A típusjelű monitorja előtt, hiszen az mindössze 60 Hz-es képfrissítési rátával dolgozik, ami minden, csak nem "gaming", legalábbis PC platformon biztosan nem.


[+]

Ettől függetlenül maga a 28 hüvelykes, 3840x2160-as felbontású IPS panel alapvetően nem tűnik rossznak, ugyanis 1,07 milliárd szín megjelenítésére képes (90 százalékos DCI-P3 színtérlefedettséggel), a megszokott 1000:1 statikus kontrasztarányához pedig 350 cd/m²-es maximális fénysűrűség és 5 ezredmásodperces GtG válaszidő társul, illetve az AMD FreeSync és a HDR 10 támogatás is kipipálható – igaz, a fényerő plafonjának ismeretében utóbbinak inkább csupán jelzésértéke van.


[+]

A kötelező audio jacken kívül két HDMI 2.0 bemenetet és egy 1.2-es DisplayPortot kapunk a kijelző hátuljára, ám a beépített, 2 wattos sztereó hangszórók sem hiányoznak, ami tovább erősíti bennünk a bevezetőnkben már megfogalmazott gondolatot, miszerint az ASUS valójában a konzoltulajdonosokat célozza az újdonsággal. A talp dönthető, valamint forgatható, és a 100x100 mm-es VESA rögzítés lehetősége ugyancsak adott. Az árcédulán szereplő összegről egyelőre nem tudunk bővebben nyilatkozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés