A Netflix kiveszi az előfizetők kezéből az irányítást, sokak gondját megoldva

Netflix
A general view of the Netflix Office and logo at the ICON tower on September 11, 2018 in Hollywood, California. (Photo credit should read "Jean-Baptiste Lacroix/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
Sok Netflix felhasználó szembesül azzal folyamatosan, hogy a hatalmas kínálat miatt sokszor rendkívül hosszú időt vesz igénybe, és ezért nagyon elhúzódik az éppen megtekintésre szánt tartalom kiválasztása. Ráadásul néha annyira bele lehet unni a keresésbe, hogy a végén az előfizető - hosszas böngészés után - nem is indítja el semmilyen tartalom lejátszását. Ezen próbál most változtatni a Netflix a shuffle funkció bevezetésével.
Vágólapra másolva!

A Suffle Play néhány felhasználó fiókjában már elérhető, a célja pedig, hogy segítsen dönteni a felhasználóknak abban, hogy milyen filmet vagy sorozatot nézzenek meg.

A tesztelés már július óta zajlik, a funkció a következő időszakban pedig egyre több előfizetésnél lesz elérhető.

A mostani még nem a teljesen kiforrott változat, hiszen jelenleg is több néven fut a Shuffle Play. A rendszer a felhasználó által korábban megtekintett tartalmak segítségével próbál olyan filmet vagy sorozatot kiválasztani, amely nagy eséllyel tetszeni fog az előfizetőnek.

Illusztráció Forrás: AFP/Full Picture Agency/Jean-Baptiste Lacroix

Sok esetben már most is működik ez a rendszer, hiszen a tartalmaknál láthatjuk, hogy miért ajánlja azt a rendeszer,

ráadásul egy külön erre dedikált kategória is található a főoldalon, ahol olyan filmek és sorozatok vannak felsorakoztatva, amelyet az algoritmus a korábbi előzményekre hivatkozva választott ki és jelenít meg.