szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hatodik belgiumi rajtelsőségét szerezte meg Lewis Hamilton, remek formában vannak a renault-os pilóták is.

Száraz aszfalton, de a vasárnapi esőre figyelmeztető felhők alatt zajlott a 2020-as Belga Nagydíj időmérője Spa Francorchamps-ban. Az F1 egyik legrégebbi pályáján a mercedeses Lewis Hamilton a hatodik rajtelsőségén zsákolta be, csapattársa, Valtteri Bottas pedig fél másodperces hátránnyal a második helyen zárta az időmérőt.

Bottastól alig lemaradva végzett a red bullos Max Verstappen: a holland pilótának Belgium az elmúlt években hazai pályának számított a szurkolói miatt, most üres lelátók előtt kapott a finn pilótától 15 ezredet.

Komoly meglepetést okoztak a hétvégén a Renault-ok: Daniel Ricciardo a negyedik, Esteban Ocon pedig a hatodik helyen végzett, közrefogva így Verstappen csapattársát, Alexander Albont.

A McLaren két versenyzője közé a racing pointosok ékelődtek be, mivel a két csapat motorereje (a McLaren Renault-val, a Racing Point Mercedesszel versenyez) nagyjából megegyezik, ott komoly csata várható a vasárnap délutáni futamon.

Charles Leclerc kvalifikációját Kevin Magnussen hibája mentette meg az időmérő első szakaszában: ha a dán nem fékezi el magát és nem rohan ki a kavicságyra, akkor jó eséllyel kiütötte volna a Ferrari pilótáját. Az olasz istálló eddigi pocsék hétvégéjén az időmérő edzés sem javított: Leclerc a 13., Vettel a 14. helyen zárta.

MTI Sport

Ismét Hamilton rajtolhat az élről

A pontversenyben élen álló Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését Barcelonában, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat az élről.