Vidnyánszky Attila a Színművészeti vezetőségének lemondásáról

Vágólapra másolva!
A Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke szerint az első pillanattól fogva egyértelmű volt, hogy nincs együttműködési szándék az egyetem vezetésének részéről.
Vágólapra másolva!

"Sajnálatosnak tartom, és nem örülök annak, hogy lemondott az egyetem vezetősége. Bennem különösképpen megvolt a szándék arra, hogy próbáljunk meg együtt gondolkodni, együtt dolgozni, hogy közösen egy másik fokozatba, egy másik szintre emeljük az egyetemet. Sok-sok tervünk volt, a tarsolyunkban a pozitív változás tervével érkeztünk, de már az első pillanattól kezdve éreztük, hogy valós párbeszédre nincsen igazi szándék - mondta Vidnyánszky Attila, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnöke az egyetem vezetésének és szenátusának lemondásáról a Magyar Nemzetnek.

A lemondás hátteréről ezt mondta:

Múlt hét csütörtökön az egyetem képviselői nem jöttek el a minisztériumba, a diákok képviselői meg sem indokolták távolmaradásukat, az egyetem rektora egyéb elfoglaltságára hivatkozott. Jeleztük, hogy kedd délután szeretnénk találkozni velük, de ők attól tették függővé a találkozót, hogy elfogadjuk-e az ő szmsz-üket, vagy a sajátunkat akarjuk működtetni. Jeleztük, hogy az ő szmsz-ük maradásával bebetonoznák a jelenlegi helyzetet – így semmi sem változna –, ezért a miénk szerint fogjuk működtetni az intézményt, erre érkezett válaszként a lemondásuk.

Vidnyánszky Attila szerint

most az a fontos, hogy mindenképpen biztosítsák az egyetem működését.

"Ez a legfőbb érdek, ezen dolgozunk. Azok, akik lemondtak, tanárként maradnak, viszik az osztályaikat – ezt jól teszik, maradjanak és vigyék is az osztályaikat – nem szándékozunk ebben megakadályozni őket.

– mondta Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzetnek.