Elbarikádozták magukat a Keménymag szereplői a Hír TV stúdiójában, ők akarják eldönteni, kit engednek oda műsorvezetőnek

Vágólapra másolva!
Valóban szükség van a „haladó" sajtó által éveken át szorgalmazott reformokra a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – hangzott el a Hír TV Keménymag című műsorában azzal kapcsolatban, hogy az új vezetés ellen tiltakozó színművészetis diákok elfoglalták az egyetem épületét. A közéleti B-közép csapatát ezúttal is Lentulai Krisztián, a Karc FM főszerkesztő-helyettese, Pataki Tamás író, a Magyar Nemzet újságírója és Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa képviselte Velkovics Vilmos műsorvezetése mentén.
Vágólapra másolva!

A hallgatók úgy értékelik, hogy ideológiai támadás alatt áll az egyetem – mondta el Apáti Bence egy, az intézmény falain belül elvégzett közvélemény-kutatás adataira hivatkozva.

– tette hozzá.

A Magyar Nemzet főmunkatársa felhívta rá a figyelmet, hogy az elmúlt években a „haladó" sajtó számos negatív kritikát fogalmazott meg a hazai filmjátszás kapcsán, arról, hogy komoly problémák lehetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mert a

Apáti Bence meggyőződése, hogy valóban szükség van a reformokra a SZFE-n, mert mint fogalmazott, néhány kivételtől eltekintve, akár sorozatban, akár filmben, akár moziban sok esetben „pusztulat" az a fajta színjáték, amivel találkozni lehet.

– fűzte hozzá.

Az adásban szó esett arról is, hogy a „sztárvilág" több tagja, köztük Kajdi Csaba szerint is csupán pánikkeltés folyik a koronavírus-járvány kapcsán. A „hivatásos celeb" és vírustagadó a véleményét egy Facebook-videóban fejtette ki, amit a Keménymagban is bemutattak.

– reagált a látottakra Pataki Tamás író, a Magyar Nemzet újságírója.

Lentulai Krisztián szerint Kajdi Csaba egy pojáca, és olyan sötét, mint a föld. Úgy fogalmazott, a túlzott ratyiságra is rá akar még játszani és eljátssza, hogy ő ennyire meleg, ökörségeket mond, de ez amúgy csupán likevadászat.

Apáti Bence szerint a Cyla becenévre hallgató Kajdinak szíve-joga nyomni a kormányellenes propagandát,

amikor azonban a pandémia alatt vírustagadó videót oszt meg a 130-150 ezres rajongótáborának, az már-már kimeríti a bűncselekmény fogalmát.

Velkovics Vilmos hozzátette,

A teljes adás: