szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A csapat kérte a bajnoki találkozók elhalasztását.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában
Az OSC férfi vízilabdacsapatánál tíz személy koronavírustesztje pozitív eredményt hozott – derült ki a honlapjukon megjelent közleményükből. Aszerint az augusztusi Magyar Kupa-döntőt követő vizsgálatok során még nem találtak fertőzöttet, az augusztus 29-i bajnoki rajt előtt viszont több játékosnak is egészségügyi problémái voltak, akiket elkülönítettek, a szövetség pedig elhalasztotta az aktuális mérkőzést. Az ezt követő újabb, teljes keretet és stábot érintő tesztelések mutatták ki a vírust 10 embernél.

"Mindenki izoláltan várja a hatóságok iránymutatását. A klub a napokban fertőtlenítette az uszodát, így a létesítmény működése megoldott. A negatív eredményű játékosok még két szűrésen vesznek majd részt, a pozitív eredményt produkáló sportolóink a hatósági protokollt követve tartják be a karantént, és térnek majd vissza" – írta tájékoztatásában a klub, hozzátéve, hogy kérvényezi az MVLSZ-től a soron következő bajnoki találkozók elhalasztását.

"Amennyiben a sportolóink minden hatályban lévő szabálynak megfelelve vissza tudnak térni az edzésekre, elkezdjük szervezni az elhalasztott bajnoki találkozók pótlásának időpontjait, valamint a lehetőségeinkhez képest a legteljesebb mértékben felkészülünk a szeptember 26-27-re tervezett Magyar Kupa-döntőre" – zárult a közlemény.

(Kapcsolt képünk illusztráció)